BA Botaniek

6 | Farmaceutisch-technisch assistent

Dubbele finaliteit (DA)
STEM
zorg
mensen
gezondheid
laboratorium
wetenschappen
apotheek
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Je bezit een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je kan ordelijk, stipt en hygiënisch werken. Je hebt een sterke interesse voor natuurwetenschappen in het algemeen en de medische wereld in het bijzonder. Dan is FA iets voor jou.

Met deze opleiding ben je goed op weg naar een knelpuntberoep en 100% werkzekerheid!

JE LEERT...

Een apotheek is meer dan een winkeltje. De mensen die er werken maken het verschil. Stuk voor stuk specialisten met een degelijke opleiding. En jij zou een van die specialisten kunnen zijn. Want de wetenschappelijk-technische studierichting FA, dat is zorg en wetenschap in één hap.

Na het 6de jaar behaal je de wettelijk erkende beroepstitel van Farmaceutisch-technisch assistent. Hiermee heb je een brede waaier aan mogelijkheden in handen. Je kan als apotheekassistent aan de slag in de apotheek. Daar ben je de rechterhand van de apotheker en bestaat je taak onder andere uit het afleveren van geneesmiddelen, het verstrekken van de nodige raadgevingen, het bereiden van geneesmiddelen en administratieve taken. Je kan ook aan de slag in een ziekenhuisapotheek. Of wat dacht je van een job in de farmaceutische of cosmetische industrie? Bovendien is dit diploma tevens een mooie basis om verder te studeren.

In het 5de jaar krijg je al specifieke vakken zoals anatomie, microbiologie, toegepaste chemie, galenica (waar je tijdens de labo’s zelf geneesmiddelen bereidt), cosmetologie en farmacognosie (= farmaceutische plantkunde).

LET OP

In het 6de jaar is de stage een héél belangrijk onderdeel van deze opleiding. Om je diploma te behalen MOET je minimum 300 uur stage doen in een voor het publiek opengestelde apotheek of ziekenhuisapotheek. Die stage geeft je de mogelijkheid om al wat je leerde om te zetten in de praktijk. Naast stage krijg je in het 6de jaar nog algemene vakken en richtingspecifieke vakken zoals farmacologie (=geneesmiddelenkennis), dieetleer, toxicologie en wetgeving, deontologie en tarificatie.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Godsdienst/zedenleer 2
Nederlands 3
Frans 2
Engels 2
Wiskunde 2
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 1
Lichamelijke opvoeding 2
Richting-specifieke vakken Uur
Toegepaste fysica 1
Toegepaste chemie 3
Algemene en organische chemie 3
Toegepaste biologie 2
Algemene biologie 1
Microbiologie 1
Apotheek 5
Farmacologie 2
Toxocologie 1
Wetgeving 1
Dieetleer 1
Stage apotheek 10

Gerelateerd nieuws

Terugblik
BA Botaniek
nov. 06, 2023
Halloween
Activiteit
BA Botaniek
okt. 20, 2023
Studenten Kinderzorg breiden hun kennis uit in AZ Sint- Maarten