BA Botaniek

6 | Gezondheids- en welzijnswetenschappen

Dubbele finaliteit (DA)
Maatschappij & welzijn
zorg
mensen
gezondheid
wetenschappen
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Ga je graag met mensen om? Met groot en klein? Steek je anderen graag een handje toe? Kan je zelfstandig problemen oplossen én functioneer je bovendien ook nog goed binnen een team?

Zit je niet graag te lang stil op de schoolbanken, maar beschik je toch over een goede studiegeest? Weet je nog niet echt wat je wil en wil je vele carrièreopties en studiemogelijkheden openhouden? Dan heb je met GW gevonden wat je zocht!

Met deze opleiding ben je goed op weg naar een knelpuntberoep en 100% werkzekerheid!

JE LEERT...

Met Gezondheids- en Welzijnswetenschappen kies je een sociale richting die je een uitstekende algemene opleiding geeft met een duidelijke voorkeur voor de sociale sector. Toch hou je nog veel carrièreopties en studiemogelijkheden in de hogescholen open. Een paar voorbeelden: verpleegkunde, onderwijs, maatschappelijk werk, kiné, ergotherapie, logopedie, animatie en nog veel meer. Kortom alle sociale richtingen in het hoger onderwijs passen je als gegoten.
GW is een studierichting met veel toekomstmogelijkheden en, ook belangrijk, veel werkgelegenheid.

Onze eigen leerlingen ervaren GW als een studierichting die veel voldoening biedt. Een met veel eigen inbreng, bovendien. Het soort vakken dat we aanbieden leent zich hier prima toe. We leggen immers sterk de nadruk op mensen en menselijke waarden, empathie, intermenselijke relaties, sociaal contact en gevoel.

In GW krijg je ook een flinke brok praktijk onder de vorm van observatie-activiteiten en praktijklessen op verplaatsing. Samen met de begeleiders kan je op zoek gaan naar een plaats in je eigen omgeving.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Godsdienst/zedenleer 2
Nederlands 3
Frans 2
Engels 2
Wiskunde 2
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 1
Lichamelijke opvoeding 2
Richting-specifieke vakken Uur
Toegepaste biologie 3
Toegepaste chemie 1
Toegepaste fysica 1
Toegepaste ecologie 1
Verzorging 2
Voeding 1
Opvoedkunde 2
Stages verzorging 8

Gerelateerd nieuws

Activiteit
BA Botaniek
mei 05, 2023
Gezondheidsdag Babotaniek

De gezondheidsdag van 4 mei 2023 was een succes door alle sportieve leerlingen en een vrolijk uitgedost leerkrachtenteam!

Activiteit
BA Botaniek
mrt. 13, 2023
Ze staken er heel wat op over Fairtrade en goede Noord-Zuid verhoudingen.

Tijdens het vak burgerschap bezochten de leerlingen van 1A de wereldwinkel.