BA Botaniek

6 | Verzorging

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Maatschappij & welzijn
zorg
mensen
gezondheid
opvoeding
voeding
kunst & creatie
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Vervolgtrajecten Nieuws

Je bezit al heel wat verantwoordelijkheidsbesef. Je legt graag en vlot contact met alle soorten mensen. Je hebt belangstelling voor het dagelijkse leven van zieke én gezonde mensen en je staat te springen om de handen uit de mouwen steken om hier positief aan bij te dragen. Kan je je vinden in deze beschrijving? Dan is verzorging iets voor jou.

Wat je in de tweede graad hebt geplant, bijvoorbeeld dankzij de richting verzorging-voeding, kan je nu ten volle oogsten.

Verzorging is dé richting die jou klaarstoomt voor uitvoerende taken in de zorgsector. Centraal in jouw opleiding staat het ondersteunen en bevorderen van de zelfzorg van de zorgvrager. En met het 6de jaar verzorging heb je een uitstekende voorbereiding gekregen op onze zevende specialisatiejaren BSO. Zo kan je een diploma secundair onderwijs behalen. En als je wil mag je na 6 Vz meteen ook gaan verder studeren in HBO verpleegkunde.

In de derde graad verzorging leggen we de nadruk op de praktijk. Om de vier weken loop je één week stage bij gezonde kinderen, bejaarden, chronische zieken of personen met een handicap. Je maakt kennis met alle aspecten van huishoudkunde en verzorging. Je leert de basisbehoeften van de hulpvragers kennen: slaap, hygiëne, voeding, veilig gebruik van geneesmiddelen, preventie van ziekten. Ook EHBO, gezondheidsvoorlichting en dieetleer komen aan bod.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Godsdienst/Zedenleer 2
Frans 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Project Algemene Vakken (PAV) 4
Richting-specifieke vakken Uur
Opvoedkunde 2
Verzorging 5
Praktijk Verzorging 2
Huishoudkunde/Voeding 1
Praktijk Huishoudkunde/Voeding 2
Expressie 2
Stage Opvoedkunde 2
Stage Verzorging 6
Stage Huishoudkunde 2

Vervolgtrajecten

Gerelateerd nieuws

Terugblik
BA Botaniek
nov. 06, 2023
Halloween
Activiteit
BA Botaniek
okt. 20, 2023
Studenten Kinderzorg breiden hun kennis uit in AZ Sint- Maarten