BA Botaniek

7 | Organisatie-assistent in de zorg

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Maatschappij & welzijn
zorg
mensen
organiseren
voeding
gezondheid
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Zin om eindelijk verantwoordelijkheid te nemen? Leiding geven of eigen baas? Beschik je over voldoende sociale intelligentie? Ben je bereid te werken aan sociale vaardigheden? Handen uit de mouwen? Dan ben jij geknipt voor deze richting!

Met deze opleiding ben je goed op weg naar een knelpuntberoep en 100% werkzekerheid!

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Het 7e jaar Organisatie-assistent in de zorg is het logische vervolg op onze opleiding Organisatie-assistent in de zorg in het 5e en 6e jaar.

Door je verder te specialiseren, verhoog je zeker je kansen op tewerkstelling. Om medewerker te kunnen zijn in een ziekenhuis, verzorgingsinstelling, kinderdagverblijf, technische dienst of in de voedingssector, leiden wij je op in omgang met mensen en leren we je professionele technieken aan. Deze richting focust op de praktijk en is duidelijk zowel mens- als productgeoriënteerd.

In dit 7de jaar verwerf je de bekwaamheid om zelfstandig te werken. Je doet ervaring op in het werkveld, zodat je een leidinggevende functie kan bekleden. En naarmate het jaar vordert merken buitenstaanders dat goed aan jou! Binnen een team in opdracht kunnen handelen is één van de vooropgestelde sleutelvaardigheden!

In het lessenpakket zit ook het vak toegepaste economie. Handig als je na je studies als zelfstandige aan de slag wil.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Er zijn verschillende mogelijkheden om toegelaten te worden tot deze richting. Maar je mag zeker beginnen in 7 Organisatie-assistent in de zorg als je komt uit het ASO of uit een studierichting uit het studiegebied Personenzorg. Bij Busleyden Atheneum zijn dat bijvoorbeeld de richtingen Verzorging, Gezondheids- en Welzijnswetenschappen, Jeugd- en Gehandicaptenzorg, Organisatie-assistent in de zorg en Sociale en Technische Wetenschappen.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Godsdienst/zedenleer 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken (pav) 6
Frans 2
Richting-specifieke vakken Uur
Toegepaste economie 3
Huishoudkunde: voedingsdienst 3
Huishoudkunde: logistieke dienst 1
Praktijk huishoudkunde: voedingsdienst 2
Praktijk huishoudkunde: logistieke dienst 2
Stages huishoudkunde 11

Gerelateerd nieuws

Nieuws
BA Botaniek
sep. 21, 2023
Nieuwe meubels voor de ontspanningsruimte van de derde graadActiviteit
BA Botaniek
sep. 18, 2023
Uitstap REAL BODIES Antwerpen 7OA, 7TB en 2STEM