Inschrijven bij BA Botaniek

Nieuwe aanmeldingen tot inschrijving voor het schooljaar 2024-2025 kunnen voor:

- het 1ste leerjaar: Aanmelden via het aanmeldsysteem is jammer genoeg niet meer mogelijk. Neem contact op met de school om een plaats in de wachtlijst op te nemen.

- de hogere leerjaren: je bent elke schooldag welkom tijdens onze openingsuren. De ouder of opvoedingsverantwoordelijke (of leerling zelf indien je ouder dan 18 jaar bent) moet fysiek naar school komen om in te schrijven. We werken met de volgorde van aankomst op school en hebben een identiteitskaart nodig van de leerling die we inschrijven. Indien er geen vrije plaatsen meer zijn, kom je op de wachtlijst.

Tijdens de zomervakantie zijn we enkel open in de voormiddag (9u tot 12u) en dit van 1 tot en met 5 juni en opnieuw vanaf 16 augustus. Telkens van maandag tot en met vrijdag.

Tijdslijn aanmelden en inschrijven

Aanmelden

Op de wachtlijst?

Vanaf 15 april is het mogelijk om in te schrijven in het tweede tot zevende jaar. Om geen te grote klassen te hebben, werken we voor sommige richtingen met een wachtlijst. We leggen graag uit hoe we het aantal vrije plaatsen bepalen en wanneer de wachtlijst kan opschuiven.

Bepalen van vrije plaatsen

In maart bevraagden we al onze leerlingen en ouders over hun intentie tot studiekeuze. Deze keuze werd door de leraren van het klasteam en de opvoeders gecontroleerd en besproken. Afhankelijk van die keuzes maken we een inschatting van de capaciteiten van volgend schooljaar. Op die manier doen we een schatting naar het aantal vrije plaatsen.

Op de wachtlijst

Enkele klassen zijn reeds vol door eigen leerlingen. Of misschien zijn andere zij-instromers je voor en kom je op de wachtlijst. Dat is geen ramp. Vaak maken leerlingen na de examens in juni toch nog een andere keuze. Er komen dus vaak plaatsen vrij begin juli en dan contacteren we de eerste leerling op de wachtlijst. Ook eind augustus en vooral begin september gebeurt het dat we toch nog vrije plaatsen hebben. Het loont dus altijd om zo snel mogelijk naar school te komen om dan zo hoog mogelijk op de wachtlijst te staan.

We geven graag nog eens mee dat een ouder of opvoedingsverantwoordelijke met de identiteitskaart van de leerling naar school moet komen. Ben je 18+? Dan mag je ook zelf komen.

Contacteer ons met een vraag over inschrijvingen.

De makkelijkste manier is om ons te bellen tijdens de schooluren! Wij helpen je dan graag verder. Wil je ons tijdens de paasvakantie contacteren? Dat kan enkel via mail. Stuur een mail naar info@babotaniek.be of vul gewoon dit formulier in!

Je naam

Laat je e-mailadres achter zodat wij je vraag kunnen beantwoorden.

Laat je GSM nummer achter zodat we je, indien nodig, telefonisch kunnen bereiken.

Kijk op babotaniek.be/studieaanbod voor een overzicht van al onze studierichtingen.

Please enter your comments.

Inschrijven | 1ste jaar | schooljaar 2024-2025

Stap 1: Meld je aan via AANMELDEN.SCHOOL

Je kan je aanmelden vanaf maandag 25 maart 2024 (14.00 uur) tot vrijdag 19 april 2024 (14.00 uur).

Je ontvangt een ticket voor een school van je voorkeur op 7 mei 2024.

Stap 2: Je kreeg "een ticket" voor onze school

Je kan je ticket in onze school komen verzilveren van 14 mei tot en met 10 juni 2024. Tot dan reserveren we voor jou een plaats. We voorzien in deze periode enkele momenten om te komen inschrijven, waarover later meer.

Vervolledig tijdens deze inschrijvingsperiode je inschrijving via AANMELDEN.SCHOOL.

Kwam je op de wachtlijst van onze school? (Je kreeg hierover een bericht)

Je hoeft niets te doen. Wij contacteren jou als er voor jou een plaats beschikbaar is.

Wat als je niet heb aangemeld tijdens de aanmeldingsperiode?

De vrije inschrijvingen starten op 14 mei 2024.

-Heeft onze school vrije plaatsen? Je kan je kind inschrijven.

-Heeft onze school geen vrije plaatsen? Je kind wordt op de wachtlijst geplaatst.

Graduaat (HBO5) Verpleegkunde

BA Botaniek biedt, in samenwerking met Erasmushogeschool Brussel, de opleiding Graduaat (HBO5) verpleegkunde aan in Mechelen en in Jette.