Aanbod voor volwassenen in BA Botaniek

Ontdek onze Se-n-Se-opleidingen (op 1 jaar tijd naar een job) en onze brugopleidingen richting hoger onderwijs.

Heb jij reeds het zesde jaar van je middelbaar afgerond? Dan zijn er bij BA Botaniek enkele studierichtingen speciaal voor jou!

Behaal in 1 jaar tijd een beroepskwalificatie of upgrade je diploma met extra algemene vorming (na BSO) of wetenschappelijke vorming (na ASO, TSO, KSO) en maak zo de brug naar hoger onderwijs.

In samenwerking met de Erasmushogeschool Brussel organiseren we ook de opleiding tot basisverpleegkundige aan.


Alle zevende jaren gaan door in onze studentencampus. Een warme, moderne omgeving in het midden van de studentenbuurt van Mechelen waar enkel onze zevende jaars en basisverpleegkunde zit. Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en op wandelafstand van enkele openbare parkings.

Onze brugopleidingen

Wij bieden een brugopleiding of schakelprogramma aan om na een BSO-opleiding verder te studeren aan het hoger onderwijs. Deze opleiding gaat door in voltijds dagonderwijs, heeft een lage schoolkost en staan open voor iedereen.

Kom je uit de arbeidsmarktfinaliteit (BSO), heb je nog geen diploma secundair onderwijs en wil je graag gaan verder studeren? Dan is onze BRUG7 de oplossing voor je! In ons zevende leerjaar gericht op het hoger onderwijs krijg je een sterke basis om je voor te bereiden op een bacheloropleiding.

Onze Se-n-Se richtingen

In een Se-n-Se richting leer je op 1 jaar tijd een beroep. Deze opleidingen gaan door in voltijds dagonderwijs, hebben een lage schoolkost en staan open voor alle lerenden.

Kom je uit het zesde jaar BSO of arbeidsmarktfinaliteit? Dan kan je kiezen tussen zorgkundige of kinderbegeleider.

Kom je uit het zesde jaar ASO, TSO of KSO (dubbele of doorstroomfinaliteit) of behaalde je reeds het diploma secundair onderwijs? Heb je een bacheloropleiding geprobeerd, maar ben je op zoek naar een meer praktische opleiding? Of heb je nood aan nieuwe uitdaging? Dan kan je kiezen uit leefgroepenwerking (opvoeder voor mensen met een beperking), tandartsassistent of technisch farmaceutisch assistent (apotheekassistent).