BA Botaniek

STRAPDAG

Activiteit

BA Botaniek in Mechelen viert Strapdag met Duurzaam Mobiliteitsevenement

Mechelen, 22 september 2023 - Vandaag vierde BA Botaniek de jaarlijkse Strapdag met een spectaculair evenement gewijd aan duurzame mobiliteit. De straat voor de school werd tijdelijk afgesloten voor verkeer en getransformeerd tot een levendige ontmoetingsplaats voor leerlingen, ouders, buren en leraren.

De Strapdag is een initiatief dat scholen aanmoedigt om actief te kiezen voor duurzame vervoerswijzen, zoals wandelen, fietsen, carpoolen of het gebruik van het openbaar vervoer. BA Botaniek heeft zich altijd ingezet voor milieubewustzijn en besloot dit jaar groots uit te pakken.

Leerlingen en leraren werden aangemoedigd om met de fiets of te voet naar school te komen. De straat voor de school veranderde in een bruisend centrum vol activiteiten en entertainment. Springkastelen, sportinitiaties en eetstandjes zorgden voor een leuke sfeer tijdens de verlengde middagpauze.

Tijdens het evenement waren er tal van informatieve stands waar de leerlingen konden leren over milieuvriendelijke transportalternatieven en milieubewustzijn. Er werden ook workshops georganiseerd waarbij leerlingen de vuilbakken van de school versierden.

Directeur van BA Botaniek, meneer Jelle Verelst, sprak zijn enthousiasme uit over het evenement: "De Strapdag is een geweldige gelegenheid om onze gemeenschap bewust te maken van de voordelen van duurzame mobiliteit en de impact van ons dagelijks vervoer op het milieu. Sinds dit schooljaar dragen we ook trots het label van UNESCO-school en werken we met onze activiteiten expliciet aan de duurzame ontwikkelingsdoelen. Wij zijn blij dat stad Mechelen ons de mogelijkheid geeft om dit evenement zo groots aan te pakken."

Het evenement trok veel belangstelling en werd met veel enthousiasme ontvangen door zowel de schoolgemeenschap als de lokale gemeenschap. BA Botaniek hoopt dat dit evenement een blijvende indruk zal achterlaten en de bewustwording van duurzame mobiliteit in de stad Mechelen zal vergroten.

Vorige artikel Terug naar het overzicht Volgende artikel