BA Botaniek

Se-n-Se | Apotheekassistent

Dubbele finaliteit (DA)
STEM
Maatschappij & welzijn
zorg
mensen
laboratorium
gezondheid
apotheek
wetenschappen
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Je bezit een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je kan ordelijk, stipt en hygiënisch werken. Je hebt een sterke interesse voor natuurwetenschappen in het algemeen en de medische wereld in het bijzonder. Je kan goed met mensen overweg. Dan word je beslist een goede apotheekassistent.

Met deze opleiding ben je goed op weg naar een knelpuntberoep en 100% werkzekerheid!

WAT KAN JE VERWACHTEN...

Met de opleiding apotheekassistent behaal je in 1 schooljaar het studiegetuigschrift van Apotheekassistent waaraan de wettelijk erkende beroepstitel van Farmaceutisch-technisch assistent is gekoppeld. Opgelet! Se-n-Se Apotheekassistent is GEEN vervolgopleiding na 5 en 6 Farmaceutisch-technisch Assistent. Het is wel een manier om op 1 jaar, na het secundair onderwijs, je beroepstitel te behalen.

Na je studie heb je een brede waaier aan mogelijkheden in handen. Je kan als apotheekassistent aan de slag in de apotheek. Daar ben je de rechterhand van de apotheker en bestaat je taak onder andere uit het afleveren van geneesmiddelen, het verstrekken van de nodige raadgevingen, het bereiden van geneesmiddelen en administratieve taken. Je kan ook aan de slag in een ziekenhuisapotheek. Of wat dacht je van een job in de farmaceutische of cosmetische industrie?

Onze opleiding is helemaal op de praktijk afgestemd. Je krijgt specifieke vakken die je in je job als apotheekassistent zal nodig hebben: galenica (waar je tijdens de labo’s zelf geneesmiddelen bereidt), cosmetologie, farmacognosie (= farmaceutische plantkunde), farmacologie (=geneesmiddelenkennis), dieetleer, toxicologie, wetgeving, deontologie en tarificatie, communicatie en voorlichting, medische zorgverlening en basiswetenschappen.

LET OP

De stage is een héél belangrijk onderdeel van deze opleiding. Die geeft je de mogelijkheid om al het geleerde om te zetten in de praktijk. Voor het behalen van je diploma moet je minimum 300 uur stage doen in een voor het publiek opengestelde apotheek of ziekenhuisapotheek.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Om te kunnen starten in 7AP moet je in principe een diploma secundair onderwijs behaald hebben.
Hiervan zijn afwijkingen mogelijk maar daar is een gunstig advies van onze toelatingsraad voor nodig. Eventueel vragen we je om eerst een toelatingsproef af te leggen.

Het spreekt vanzelf dat een goede basisvorming in de natuurwetenschappen een pluspunt is als je in 7AP start. Als je die niet hebt, kan je je best vooraf voorbereiden.

Lessentabellen

Specifieke vakken Uur
Apotheek 15
Cosmetologie 1
Farmacognosie 1
Farmacologie 2
Toxicologie 1
Wetgeving, deontologie & tarificatie 1
Dieetleer 1
Galenica 8
Communicatie & voorliching 1
Stage apotheek 10
Ondersteunende vakken Uur
Toegepaste fysica 1
Toegepaste chemie 2
Toegepaste biologie 2
Medische zorgverlening 1

Gerelateerd nieuws

Activiteit
BA Botaniek
mei 05, 2023
Gezondheidsdag Babotaniek

De gezondheidsdag van 4 mei 2023 was een succes door alle sportieve leerlingen en een vrolijk uitgedost leerkrachtenteam!

Activiteit
BA Botaniek
mrt. 13, 2023
Ze staken er heel wat op over Fairtrade en goede Noord-Zuid verhoudingen.

Tijdens het vak burgerschap bezochten de leerlingen van 1A de wereldwinkel.