BA Botaniek

Se-n-Se | Apotheekassistent

Dubbele finaliteit (DA)
STEM
Maatschappij & welzijn
zorg
mensen
laboratorium
gezondheid
apotheek
wetenschappen
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Je bezit een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je kan ordelijk, stipt en hygiënisch werken. Je hebt een sterke interesse voor natuurwetenschappen in het algemeen en de medische wereld in het bijzonder. Je kan goed met mensen overweg. Dan word je beslist een goede apotheekassistent.

Met deze opleiding ben je goed op weg naar een knelpuntberoep en 100% werkzekerheid!

Flyer

WAT KAN JE VERWACHTEN...

Met de opleiding apotheekassistent behaal je in 1 schooljaar het studiegetuigschrift van Apotheekassistent waaraan de wettelijk erkende beroepstitel van Farmaceutisch-technisch assistent is gekoppeld.

Na je studie heb je een brede waaier aan mogelijkheden in handen. Je kan als apotheekassistent aan de slag in de apotheek. Daar ben je de rechterhand van de apotheker en bestaat je taak onder andere uit het afleveren van geneesmiddelen, het verstrekken van de nodige raadgevingen, het bereiden van geneesmiddelen en administratieve taken. Je kan ook aan de slag in een ziekenhuisapotheek. Of wat dacht je van een job in de farmaceutische of cosmetische industrie?

Onze opleiding is helemaal op de praktijk afgestemd. Je krijgt specifieke vakken die je in je job als apotheekassistent zal nodig hebben: galenica (waar je tijdens de labo’s zelf geneesmiddelen bereidt), cosmetologie, farmacognosie (= farmaceutische plantkunde), farmacologie (=geneesmiddelenkennis), dieetleer, toxicologie, wetgeving, deontologie en tarificatie, communicatie en voorlichting, medische zorgverlening en basiswetenschappen.

LET OP

De stage is een héél belangrijk onderdeel van deze opleiding. Die geeft je de mogelijkheid om al het geleerde om te zetten in de praktijk. Voor het behalen van je diploma moet je minimum 300 uur stage doen in een voor het publiek opengestelde apotheek of ziekenhuisapotheek.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Om te kunnen starten in 7AP moet je een diploma secundair onderwijs behaald hebben.

Het spreekt vanzelf dat een goede basisvorming in de natuurwetenschappen een pluspunt is als je in 7AP start. Als je die niet hebt, kan je je best vooraf voorbereiden.

Lessentabellen

Specifieke vakken Uur
Apotheek 15
Cosmetologie 1
Farmacognosie 1
Farmacologie 2
Toxicologie 1
Wetgeving, deontologie & tarificatie 1
Dieetleer 1
Galenica 8
Communicatie & voorliching 1
Stage apotheek 10
Ondersteunende vakken Uur
Toegepaste fysica 1
Toegepaste chemie 2
Toegepaste biologie 2
Medische zorgverlening 1

Gerelateerd nieuws

Activiteit
BA Botaniek
mrt. 27, 2024
Oud-leerlingenavond op BA Botaniek!
Nieuws
BA Botaniek
mrt. 26, 2024
Leerlingen Busleyden Atheneum maken Mechelse straten schoon