BA Botaniek

Se-n-Se | Leefgroepenwerking

Dubbele finaliteit (DA)
Maatschappij & welzijn
zorg
mensen
gezondheid
opvoeding
kunst & creatie
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Leefgroepenwerking, dat is de opleiding waarmee je "opvoeder" wordt.

De opvoeder is een zorg-professional die zich heeft gespecialiseerd in opvoedingsfuncties waar heel gestructureerd wordt gewerkt. Je zal meestal werken met volwassenen die een verstandelijke of een meervoudige beperking hebben of een niet-aangeboren hersenletsel. Een beperkt aantal afgestudeerden die een studiegetuigschrift leefgroepenwerking op zak hebben kunnen ook aan de slag in de bijzondere jeugdzorg of in een internaat.

Met deze opleiding ben je goed op weg naar een knelpuntberoep en 100% werkzekerheid!

WAT KAN JE VERWACHTEN...

In het 1e semester geven we je een flinke dosis theorie mee. Die is immers noodzakelijk om met kennis van zake stage te lopen in het 2e semester. En die stage, dat zijn er in feite twee. Eén bij bovengenoemde volwassenen en waarschijnlijk één bij kinderen in een medisch pedagogisch instituut of een school voor buitengewoon lager onderwijs. Er zijn ook enkele stageplaatsen beschikbaar in de bijzondere jeugdzorg. Enfin, wij zorgen er voor dat jouw stage een afspiegeling is van je toekomstig werkveld. Opgelet! Niet vergeten dat je via Se-n-Se Leefgroepenwerking GEEN diploma secundair onderwijs kan behalen.

En ten slotte kan dat je als student uiteraard ook genieten van de toffe sfeer en de uitstekende begeleiding van onze campus.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Om te kunnen starten in 7LW moet je in principe een diploma secundair onderwijs behaald hebben in een studierichting uit het studiegebied personenzorg.
Hiervan zijn afwijkingen mogelijk maar daar is een gunstig advies van onze toelatingsraad voor nodig. Eventueel vragen we je om eerst een toelatingsproef af te leggen.


Lessentabellen

Basisvakken Uur
Nederlands 2
Expressie 3
Opvoedkunde 8
Verzorging 2
Stage opvoedkunde 15

Gerelateerd nieuws

Activiteit
BA Botaniek
mrt. 27, 2024
Oud-leerlingenavond op BA Botaniek!
Nieuws
BA Botaniek
mrt. 26, 2024
Leerlingen Busleyden Atheneum maken Mechelse straten schoon