BA Botaniek

7 | Thuis- en bejaardenzorg

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Maatschappij & welzijn
zorg
mensen
gezondheid
organiseren
voeding
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Je hebt belangstelling voor het werken met gezinnen, bejaarden en andere mensen met extra zorgverlening. Je wil je verder verdiepen in de verzorgingstechnieken. Je wil graag een diploma secundair onderwijs behalen. Jouw sociaal engagement kent geen grenzen. Voldoe jij aan dit profiel? Dan is 7TB een geschikte richting voor jou.

Met deze opleiding ben je goed op weg naar een knelpuntberoep en 100% werkzekerheid!

JE LEERT...

In 7 TB bereid je jezelf voor op het werken als professioneel zorgkundige in diverse omstandigheden en complexe zorgsituaties. Studeer je af, dan kan je je laten registreren als zorgkundige. Je kan onder andere gaan werken in centra voor thuis- en bejaardenzorg, rustoorden, ziekenhuizen en gezinshulp.

Als je een "sterke leerling" bent én je bent gemotiveerd om de nodige werklust op te brengen, dan kan je ook verder studeren. Bijvoorbeeld een studie verpleegkunde, het specialisatiejaar Leefgroepwerking of het specialisatiejaar Animatie in de ouderzorg. Bovendien zijn er ook een aantal "zachte" studierichtingen in het hoger onderwijs die tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Wij zorgen er voor dat via stages en projecten veel praktijkervaring opdoet. Zo wordt je gevormd tot een zorgkundige die kan werken in een gestructureerde verpleegkundige ploeg in diverse zorgsituaties. Naast de praktijk brengen we je de nodige vakkennis bij én we sleutelen aan je algemen kennis want je behaalt op het einde van het schooljaar immers je diploma secundair onderwijs.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Om te mogen starten in 7TB is er maar één mogelijkheid: je MOET geslaagd zijn in een 6e jaar TSO of BSO van het studiegebied Personenzorg. Bij Busleyden Atheneum zijn dat bijvoorbeeld de richtingen Verzorging, Gezondheids- en welzijnswetenschappen, Jeugd- en gehandicaptenzorg en Sociale en technische Wetenschappen.

WERK VERZEKERD!

Een zorgkundige heeft een vrij grote werkzekerheid. Er komen immers steeds meer instellingen voor zorg bij. Je kan een job vinden in rust- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, diensten voor gezins- en bejaardenhulp, kinderopvang en alle voorzieningen waar je verzorgend tewerk gaat.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Godsdienst/Zedenleer 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken (pav) 6
Frans 2
Richting-specifieke vakken Uur
Theorie verzorging 3
Theorie opvoedkunde 1
Theorie huishoudkunde 2
Praktijk verzorging 1
Praktijk opvoedkunde 1
Praktijk huishoudkunde 1
Stages 11
Toegepaste economie 2

Gerelateerd nieuws

Activiteit
BA Botaniek
mrt. 27, 2024
Oud-leerlingenavond op BA Botaniek!
Nieuws
BA Botaniek
mrt. 26, 2024
Leerlingen Busleyden Atheneum maken Mechelse straten schoon