Deze pagina is nog in opbouw
BA Botaniek

5 | Biotechnologische en chemische STEM‐wetenschappen (vanaf 2023)

Doorstroomfinaliteit (D)
STEM
wetenschappen
laboratorium
wiskunde
technologie
Is deze richting iets voor jou? Nieuws


ⓘ Derde graad doorstroomfinaliteit – domein STEM

  • De studierichting Biotechnologische en chemische STEM‐wetenschappen is een studierichting in de doorstroomfinaliteit, gericht op een brede waaier aan opleidingen in het hoger onderwijs waar exacte wetenschappen en wetenschappelijk onderzoek centraal staan.
  • Leerlingen leren daarom theoretische en abstracte leerinhouden verwerken. Ze kijken met een wetenschappelijke en onderzoekende houding naar de maatschappij en hun omgeving. Zowel de levende als niet‐levende materie wordt bestudeerd om onder meer actuele ecologische en biotechnologische thema’s te kaderen.
  • Biotechnologische en chemische STEM‐wetenschappen wordt als domeingebonden studierichting aangeboden in de derde graad. De basisvorming is dezelfde als voor alle andere studierichtingen binnen de doorstroomfinaliteit.

Met deze opleiding ben je goed op weg naar een knelpuntberoep en 100% werkzekerheid!

Gerelateerd nieuws

Terugblik
BA Botaniek
mrt. 31, 2022
Environ-Mentalist bracht schitterende show met hoopvolle boodschap

Stefan Paridaen, mentalist en bekend van Belgium’s Got Talent, wist op onze school de leerlingen te fascineren met zijn voorstelling over klimaatverandering en het ontginnen van schaarse grondstoffen. En over duurzame keuzes maken.