Deze pagina is nog in opbouw
BA Botaniek

5 | Biotechnologische en chemische technieken (vanaf 2023)

Dubbele finaliteit (DA)
STEM
laboratorium
technologie
wetenschappen
informatica
Is deze richting iets voor jou? Nieuws


ⓘ Derde graad dubbele finaliteit – domein STEM

  • De studierichting Biotechnologische en chemische technieken is een studierichting in de dubbele finaliteit, gericht op een specifieke waaier aan opleidingen in het hoger onderwijs waar biologie, chemie en/of biochemische technieken centraal staan evenals een mogelijke toegang tot de arbeidsmarkt.
  • Leerlingen leren daarom leerinhouden uit biologie, chemie, wiskunde en informatica functioneel integreren in competenties die belangrijk zijn voor een toegepaste wetenschappelijke functie.
  • Leerlingen oefenen daarbij verschillende taken in om labovaardigheden eigen te worden en processen in kaart te brengen, op te volgen en uit te voeren.
  • Biotechnologische en chemische technieken wordt als domeingebonden studierichting aangeboden in de derde graad. De basisvorming is dezelfde als voor alle andere studierichtingen binnen de dubbele finaliteit.

Met deze opleiding ben je goed op weg naar een knelpuntberoep en 100% werkzekerheid!

Gerelateerd nieuws

Activiteit
BA Botaniek
sep. 23, 2022
Biotoopstudie

Biotische en abiotische factoren, observeren en determineren ...

Op biotoopstudie in PIME te Lier!

Activiteit
BA Botaniek
sep. 16, 2022
Strapdag

Op de strapdag stond de speelplaats vol met activiteiten zoals een "gekke fietsen"-race, een rolstoelparcours, een springkasteel en rope skipping met een lang touw.